סלרי | | celery

מידע על הצמח, סגולות ושימושים רפואיים נפוצים

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב whatsapp
וואטספ
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב email
אימייל
שיתוף ב print
הדפסה

סלרי - מידע כללי

סלרי או כרפס ובשמו המדעי – Apium graveolens, הינו צמח במשפחת הסוככיים הנפוץ באזור המזרח התיכון. בישראל נעשה בו שימוש רב כמאכל (שנאכל גם בסעודת ליל הסדר בפסח) וכתבלין. שימוש רפואי מרכזי בצמח מיועד לניקוי רעלים מהגוף דרך מערכת השתן, הפחתת רמות גבוהות של כולסטרול, לחץ דם גבוה וכבד שומני.

חלק בשימוש: עלים וזרעים

סלרי

יתרונות וסגולות הצמח

  • העלים מסייעים בניקוי רעלים בגוף
  • מסייע בהפתחתת דלקות במערכת השתן
  • זרעי הסלרי מפחיתים בצקות
  • הזרעים מסייעים לטיפול בדלקות פרקים
  • סיוע לאיזון לחץ דם גבוה
  • סיוע להורדת כולסטרול
  • מקור טוב לחומצה פולית
  • מחזקת את העצמות
  • מעודד פעילות מחזור
  • עשיר באשלגן וויטמין K

שימושים רפואיים נפוצים

  • דלקת בדרכי השתן
  • שיגדון
  • בצקות
  • דלקת מפרקים שיגרונית
  • לחץ דם גבוה
  • כולסטרול גבוה

אזהרות

הצריכה אסורה בקרב ילדים מתחת לגיל שנתיים. יש להיוועץ עם רופא אודות צריכת תה עם זרעי סלרי בעת נטילת תרופות שונות כגון: אספירין, ויטמנים או מינרלים שונים, תרופות לצינון ושיעול, תרופות משלשלות, ועוד.

הריון: זרעי סלרי הינם ממריצים ואסורים לשימוש בעת ההריון – עלול לגרום להתכווציות רחם והפלה, מומלץ גם להפחית בשתיית תה עם זרעי סלרי בקרב נשים מיניקות.