שום | Garlic ,Alium sativum

מידע על הצמח, סגולות ושימושים רפואיים נפוצים

שיתוף ב facebook
פייסבוק
שיתוף ב whatsapp
וואטספ
שיתוף ב twitter
טוויטר
שיתוף ב email
אימייל
שיתוף ב print
הדפסה

שום - מידע כללי

צמח השום הינו פקעת (גאופיט) ממשפחת הנרקיסיים. מדובר בצמח נפוץ בעל סגולות בריאותיות רבות, אי לכך נעשה בו שימוש רב הן במטבח כמרכיב מזון עבור מאכלים שונים והן כתרופה טבעית לטיפול בבעיות בריאותיות שונות. אליצין הוא החומר הפעיל בצמח והוא משתחרר לאחר כתישת הפקעת. מומלץ לשלב אכילת שום עם מאכלים טבעיים נוספים שמקלים על עיכולו, כגון: דבש טהור, שמן זית, קוקוס ושומשום.

חלק בשימוש: פקעת

שום

יתרונות וסגולות הצמח

  • נוגד זיהומים
  • נוגד חיידקים וטפילים
  • אנטי דלקתי
  • מסייע בהורדת לחץ הדם
  • מפחית רמות הכולסטרול בדם
  • נוגד חמצון
  • נוגד סרטן
  • תורם לאיזון רמות הסוכר בדם
  • מסייע לכיוח לחה
  • מקל על שיעול
  • מקל על כאבי מחזור
  • משתן
  • ממריץ הפרשת מיצי מרה (כולגוג)
  • מסייע בספיגת המזון במערכת העיכול ומפחית גזים במעיים (קרמנטיבי)

שימושים רפואיים נפוצים

  • טרשת עורקים
  • טיפול בתולעי מעיים
  • כולסטרול רע גבוה
  • לחץ דם גבוה
  • סוכרת
  • בעיות וזיהומים במערכת העיכול
  • סרטן
  • קנדידה
  • כאבי מחזור
  • דלקות וזיהומים במערכת הנשימה (כאב גרון, שפעת, צינון, דלקת ריאות)

אזהרות

השום הוא צמח עוצמתי לכן אכילה שלו גורמת להפרשת ריח חזק ולא נעים ממערכת הנשימה ומהעור, כשגם תחושת אי נוחות בבטן והתפחות אלרגיה יכולה להיווצר לאחר אכילת הצמח. כמו כן סגולות הצמח הכוללות הפחתת לחץ דם והורדת רמות סוכר בדם מצריכות זהירות בשימוש בו בקרב הנוטלים תרופות להורדת לחץ דם ולאיזון סוכר.כמו כן, יש להיזהר בשימוש בשום בעת התפתחות כיבים דלקתיים במערכת העיכול.

הריון: ניתן להשתמש בצמח בזמן הריון והנקה.